Vinkkejä ihon- ja hiustenhoitoon

Vinkkejä ihon- ja hiustenhoitoon

Balayage värjäys korostaa parhaimmillaan myös kasvoja

by Tyler Lopez

Ulkonäköön panostaminen on tätä päivää. Olemme tottuneet näkemään etenkin työelämässä huolitellun ja muodikkaan näköisiä naisia ja miehiä. Huoliteltu ulkonäkö syntyy monille siitä, että päällä on hyvin istuvat vaatteet ja että hiukset on hyvin leikattu. Osa haluaa kuitenkin vielä hieman enemmän ja saattaa päätyä värjäämään ja siistimään kulmia sekä värjäämään hiuksia. Kaikkein radikaaleimmat muuttavat ulkonäköään kirurgisesti. Hiusten värjäystekniikat ovat kehittyneet viime vuosikymmeninä valtavasti. Yksi näistä on balayage värjäys.
 

Erilaisia värjäystekniikoita
Kenties jokainen tietää, että hiukset voi värjätä tyviä ja latvoja myöten yhtä väriä käyttäen. Tämän voi usein tehdä kotonakin, sillä värin voi levittää hieman shampoon tavoin kaikkialle hiuksiin ja antaa vaikuttaa. Tällä tekniikalla hiuksiin tulee yksi ja sama värisävy joka puolelle. Raidat ovat tekniikka, jolla erotellaan eri vahvuisia hiussuortuvia, jotka saatetaan vaalentaa tai niihin voi laittaa tummempaa värisävyä. Ombre on tekniikka, jossa hiusten tyviosa jätetään sellaiseksi kuin se on ja latvat vaalennetaan. Sitten on kaikkein työläin, mutta luonnollisimman lopputuloksen takaava balayage. Termi balayage tulee ranskasta ja tarkoittaa lakaisemista. Tällä tekniikalla hiukset ikään kuin maalataan pehmeästi eri värillä tai eri väreillä.
 

Hiusten balayage värjäys vaatii taitoa
Aivan lyhyeen tukkaan balayagea ei kannata ottaa, sillä se on teknisesti vaikea toteuttaa. Tähän värjäykseen hiusten on siis oltava puolipitkät tai pitkät. Siinä missä raidat erotellaan suortuva suortuvalta ja saatetaan rullata folion sisään, balayagessa folio sijoitetaan usein levymäisesti erottamaan hiuskerroksia. Tämä helpottaa värin tai värien sivelyä ylhäältä alaspäin. Balayage leikittelee tummemmilla ja vaaleammilla osilla siten, että niiden paikka on suunniteltu tarkkaan jo ennen toteutusta. Hiusten tyviosat jätetään tummiksi. Kasvoja kehystämän sivellään usein vaaleaa molemmin puolin.
Kasvojen muoto vaikuttaa siihen, miten ylhäältä värisiveltimen vetoja lähdetään tekemään. Olivatpa kasvot sitten pyöreät, sydämen muotoiset, suorakaiteen muotoiset tai ovaalit, niistä analysoidaan muoto, hiusrajan korkeus ja silmien korkeus. Nämä kaikki vaikuttavat siihen miten väriä sijoitetaan.
Parhaimmillaan balayage-tekniikalla suoritettu taidokas värjäys on kuin taideteos. Lopputulos on luonnollinen, mutta huolitellun näköinen ja korostaa kasvoja juuri oikealla tavalla. Tällaisen tuloksen saa aikaan vain ammattilainen, jolla on käytössään oikeat välineet, oikea tietämys ja tekniikka. 


jaa  

minusta

Vinkkejä ihon- ja hiustenhoitoon

Hiukset ja iho tarvitsevat hyvää hoitoa. On olemassa erilaisia iho- ja hiustyyppejä, ja sekä hiuksia että ihoa kannattaa hoitaa sen tyypin mukaan. Tässä blogissa käymme läpi muutamia perusasioita hiusten- ja ihonhoidosta, jotta voit tutustua parhaisiin keinoihin pitää ne terveinä, kauniina ja hyvinvoivina. Ihonhoito on tärkeää vuoden ympäri, mutta erityisesti talvella, kun iho on alttiina kylmälle ilmalle ja voimakkaalle tuulelle, on tärkeää hoitaa, suojata ja kosteuttaa ihoa. Kosteuttaminen on avainasemassa terveiden hiusten ylläpitämisessä. Kannattaa myös kiinnittää huomiota ruokavalioon ja huolehtia siitä, että syö paljon hedelmiä ja vihanneksia, jotta saa tarvittavat vitamiinit, hivenaineet ja antioksidantit. Lue lisää ajankohtaisista aiheista ihon- ja hiustenhoidosta blogistamme! Mukavaa, että olet löytänyt tänne ja toivottavasti myös jaat parhaat vinkkisi aiheesta!

Kategoriat